COMPUTER SERVICE

laptop  computer service 200x150 COMPUTER SERVICEComputer service: η τεχνική «φροντίδα» του υπολογιστή μας

Computer service, η τεχνική υποστήριξη που εφαρμόζεται όταν προκύπτει είτε κάποιο πρόβλημα στο software του υπολογιστή είτε κάποια αστοχία υλικού ώστε να χρειάζεται αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτού του μικρού ή μεγάλου προβλήματος.

Computer service: πότε είναι απαραίτητο

Η διαδικασία του computer service μπορεί να εφαρμόζεται σε διάφορες περιπτώσεις όπως όταν είναι αναγκαία η αναβάθμιση του υπολογιστή. Επειδή η τεχνολογία των υπολογιστών εξελίσσεται με ραγδαίες ταχύτητες η ανάγκη για ένα σύγχρονο μηχάνημα είναι επιτακτική. Παράλληλα η εγκατάσταση ενός νέου μηχανήματος καθιστά απαραίτητη την τεχνική υποστήριξη όπως και η εγκαταστάση σύνδεσης ADSL. Επειδή η κάθε εταιρία παροχής Internet έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες όσον αφορά τις ρυθμίσεις ADSL για αυτό τον λόγο χρειάζεται η βοήθεια των τεχνικών. Επιπλεόν η ανάκτηση δεδομένων από κατεστραμμένα μέσα είναι μία ακόμη περίπτωση που επιβάλλει το computer service διότι η ανθρώπινη επέμβαση το σίγουρο είναι ότι θα δημιουργήσει σοβαρότερη και πιθανώς μόνιμη ζημιά. Το format και η εγκατάσταση Windows σε υπολογιστές καθιστούν απαραίτητη την υποστήριξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Επειδή κατά περιόδους το σύστημα χρειάζεται μία ανανέωση λόγω της εκτεταμένης χρήσης ή λόγω κάποιων δυσλειτουργιών για αυτό τον λόγο οι τεχνικοί αναλαμβάνουν να φέρουν το μηχάνημα στην πρωταρχική του κατάσταση με σωστή εγκατάσταση των Windows και των ανάλογων προγραμμάτων. Τέλος άλλη πιθανή δυσλειτουργία είναι η αφαίρεση ιών και spyware καθώς καθημερινά αντιμετωπίζουμε τις απειλές από το Internet. Σε αυτή την περίπτωση μέσω του computer service τοποθετούνται τα καλύτερα προγράμματα αντιμετώπισης τους καθώς και αφαιρούνται και συνεχίζουμε απρόσκοπτα την εργασία μας. Στις πιο συνηθισμένες αιτίες service εντάσσονται επίσης η εύρεση οδηγών (drivers), η μεταφορά δεδομένων και το backup αρχείων.

Computer service: τρόποι εφαρμογής του

Η υπηρεσία computer service και υποστήριξης θα πρέπει να γίνεται με οικονομικό τρόπο σε όλους τους επαγγελματίες και ιδιώτες χωρίς να ξοδεύουμε παραπανίσια χρήματα σε αντιπροσωπείες. Οι τεχνικοί που θα αναλάβουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους θα πρέπει να είναι σε θέση να επιδιορθώσουν και να διαγνώσουν τη βλάβη στον υπολογιστή. Παράλληλα το service θα πρέπει να κάνει setup νέου λειτουργικού όπως και την ρύθμιση του σύμφωνα με τις ανάγκες του πελάτη καθώς και εγκατάσταση εφαρμογών ασφαλείας. Επιπλέον η τεχνική εταιρία θα πρέπει να ελέγχει την συμβατότητα, να αξιοποιεί τον παλιό υπολογιστή και να αναβαθμίζει και να εγκαθιστά όλα τα δίκτυα. Όσον αφορά την αναβάθμιση των υπολογιστών θα πρέπει πρώτα να αναρωτηθούμε αν αξίζει να κάνουμε αναβάθμιση. Οι τεχνικοί έρχονται στο χώρο μας για να μας συμβουλέψουν για το αν αξίζει τον κόπο να προχωρήσουμε στην αναβάθμιση. Μερικές φορές είναι προτιμότερο να αγοράσουμε ένα νέο υπολογιστή παρά να χρεωθούμε για ανταλλακτικά τα οποία είναι δυσεύρετα και δεν ξέρουμε αν θα λειτουργούν σωστά. Το σωστό είναι πριν την αναβάθμιση να γίνεται έρευνα αγοράς. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε προβεί σε αγορά hardware ή software που δεν είναι συμβατό με τον υπολογιστή μας. Για αυτό τον λόγο χρειάζεται εμπειρία για να γίνει σωστή επιλογή υλικού και τιμής. Επομένως οι τεχνικοί υπολογιστών εφόσον έρχονται στο χώρο μας και αφού δουν το μηχάνημα μας συζητούν μαζί μας για τις δυνατότητες αναβάθμισης. Να ξέρετε ότι αξίζει τον κόπο η επίσκεψη και πολλές φορές το κόστος της επισκευής είναι κατά πολύ μικρότερο από το κέρδος το οποίο θα έχουμε στην τσέπη μας. Επιπλέον θα πρέπει να σημειώσουμε ότι υπάρχουν τεχνικές εταιρίες οι οποίες χρησιμοποιούν προγράμματα απομακρυσμένης διαχείρισης για να βρίσκονται άμεσα κοντά μας. Με την πρώτη επίσκεψη στο χώρο θα μπορούν κατόπιν αιτήσεως να αναλάβουν τη διαχείριση του υπολογιστή και να τον χρησιμοποιούν εξ’ αποστάσεως. Αυτό γλυτώνει χρόνο και χρήματα από μας και ταυτόχρονα μας δίνει ένα αίσθημα ασφάλειας καθώς σε μικρό χρονικό διάστημα έχουμε απάντηση χαμηλότερη χρέωση σε καθημερινά ερωτήματα μας. Με αυτό τον τρόπο το computer service μπορεί να δώσει λύση στα τεχνολογικά προβλήματα.