FILES RECOVERY

Files recovery: ποιοι λόγοι καθιστούν αναγκαία την εφαρμογή

%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%ba%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7 %ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%cf%89%ce%bd  FILES RECOVERY1 200x137 FILES RECOVERYFiles recovery ονομάζεται η διαδικασία που εφαρμόζεται σε περίπτωση που χρειάζεται να επαναφέρουμε αρχεία τα οποία περιείχε ο σκληρός δίσκος και ύστερα από ακούσια ή εκούσια διαγραφή, πιθανή διαμόρφωση (format) του σκληρού δίσκου, πιθανή τροποποίηση του καταλόγου αρχείων ή ακόμα και φυσική φθορά του δίσκου χάθηκαν.

Files recovery: αναγκαία η βοήθεια των ειδικών

Η διαδικασία files recovery πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να μην κινδυνεύσει η ακεραιότητα των αρχείων μας. Όταν λοιπόν διαπιστώσουμε ότι δεν έχουμε πρόσβαση στα αρχεία μας θα πρέπει να απευθυνθούμε σε επαγγελματικές εταιρίες στο κλάδο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών αφού η εφαρμογή files recovery απαιτεί την ακολουθία συγκεκριμένων ενεργειών αναλόγως του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο δίσκος. Υπάρχει περίπτωση να σβήσουμε κατά λάθος κάποιο αρχείο με shift-delete, να αδειάσουμε τον κάδο ανακύκλωσης χωρίς να ελέγξουμε τα περιεχόμενα του ή να κάνουμε format σε λάθος σκληρό. Σε κάθε τέτοια περίπτωση πρέπει να ξέρουμε ότι τα αρχεία μας δεν έχουν χαθεί ακόμα και υπάρχει τρόπος να τα σώσουμε. Όταν σβήσουμε ένα αρχείο από τον σκληρό μας δίσκο, ουσιαστικά αυτό που κάνει το file system είνα να ορίζει την περιοχή που ήταν το αρχείο σαν άδεια. Οπότε υπάρχει τρόπος να ανακτηθούν τα αρχεία τόσο μέσω της επαγγελματικής βοήθειας από καταρτισμένο προσωπικό όσο και με την χρήση ειδικών προγραμμάτων όπως είναι το Recuva. Βέβαια πρέπει να σημειώσουμε ότι μπορούμε να αποπειραθούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα προγράμματα αλλά μόνο στην περίπτωση που δεν έχουμε πρόβλημα να χάσουμε κάποια από τα αρχεία μας, διότι το αποτέλεσμα από την εφαρμογή τους δεν είναι εγγυημένο.

Files recovery: πως να είμαστε σίγουροι για την σωστή επιλογή εταιρίας

Η επιλογή της εταιρίας που θα αναλάβει την διαδικασία files recovery θα πρέπει να γίνεται προσεκτικά και εφόσον πληροί κάποιες βασικές προϋποθέσεις ώστε να μην πέσουμε θύματα εκμετάλλευσης. Αυτό σημαίνει ότι απορρίπτουμε εταιρίες που θα μας χρεώσουν για την διάγνωση του προβλήματος όπως και αν είναι μεγάλος ο χρόνος αναμονής μέχρι να ολοκληρωθεί η διαγνώση. Επίσης δεν πρέπει να αποδεχτούμε το ενδεχόμενο αδυναμίας ανάκτησης αρχείων και προτροπή για αποστολή του δίσκου εκτός Ελλάδος με υψηλή χρέωση και χωρίς εγγύηση αποτελέσματος. Αρνητική εντύπωση θα πρέπει να μας προκάλεσει και η μη τήρηση συμφωνημένης προσφοράς σχετικά με την διάρκεια της διαδικασίας files recovery όπως και η αδυναμία άμεσης επικοινωνίας με τον υπεύθυνο ανάκτησης. Επομένως θα πρέπει να καταλήξουμε σε μία εταιρία η οποία βασικά θα σέβεται απόλυτα τον πελάτη και το προσωπικό της θα είναι πάντα διαθέσιμο για την πληρέστερη και άμεση εξυπηρέτηση στο χαμηλότερο κόστος της αγοράς. Επιπλέον είναι σημαντικό οι προγραμματιστές-μηχανικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών να διαθέτουν υψηλές επιστημονικές γνώσεις προκειμένου η παροχή της υπηρεσίας files recovery να γίνεται με ασφάλεια ώστε να θεωρείται επιτυχημένη η διάσωση πληροφοριακών στοιχείων που περιέχονται στο σκληρό δίσκο. Άρα είναι προτιμώτερο να επιλέξουμε μία εταιρία που εξειδικεύεται στον τομέα της ανάκτησης από τα περισσότερα αποθηκευτικά μέσα όπως σκληρούς δίσκους, usb sticks, memory sticks, φθαρμένα dvds, cds και πολλά άλλα. Τέλος όσον αφορά το κόστος της ανάκτησης αρχείων, αυτό αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό κριτήριο επιλογής καθώς σκοπός της εταιρίας θα πρέπει να είναι η εξυπηρέτηση του πελάτη και όχι η εκμετάλλευση του. Έπειτα λοιπόν από μία έρευνα αγοράς στο θέμα των τιμών σε συνδυασμό και με την ποιότητα που θα χαρακτηρίζει τις υπόλοιπες παροχές επιλέγουμε την πιο προσγειωμένη χρέωση υπηρεσιών. Επομένως επειδή η διαδικασία files recovery είναι μία υπόθεση που «πονάει» θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην τελική μας επιλογή και σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα μας ικανοποιήσει.